Lisette in The Picture bij PS. Food & Lifestyle

31-08-2023

Lisette stond in mei 2023 "in the picture" bij PS. Food & Lifestyle

Eind 2021 heb ik besloten iets aan mijn overgewicht te willen doen. Ik was het echt heel erg zat dat ik de overtollige kilo’s niet kwijtraakte op mijn eigen gezonde manier. Ik zat lichamelijk slecht in m’n vel, had weinig energie en kon daardoor niet de dingen doen die ik echt leuk vind.

Mijn eerste gesprek met Mirjam Langelaar van The Better You zal ik niet vergeten. Zij plande meteen na mijn aanvraag via internet een afspraak bij haar in. We hadden direct een fijne klik. Zij gaf mij het vertrouwen dat het goed zou komen en dat ik voor de zomer mijn streefgewicht zou kunnen bereiken.  Ik heb me daarna aangemeld met de afspraak na de feestdagen te gaan starten.

Op 3 januari ben ik gestart met het programma. Wat een heerlijkheid was dat. Je hoeft niet na te denken wat je eet maar krijgt dat de eerste week voorgeschreven. Daarna was het een kwestie van doorzetten en invullen wat je at. Ik vond het niet moeilijk om fase 1 door te komen. Gewoon eten wat er staat, is voor mij een prima manier om het vol te houden met uiteraard de deskundige en positieve begeleiding van Mirjam. Voor de zomervakantie had ik mijn doel gehaald. Ik heb dan ook enorm genoten van de zomer. Het is zo fijn om je weer lekker in je vel te voelen. Het eerste dat ik gedaan heb is kleding kopen. Wat is het leuk als je kleding een paar maten kleiner kan!

Tijdens de volgende fases vond ik het zelf lastiger worden. Ook daar heeft Mirjam me enorm geholpen. Zo kon ik haar bijvoorbeeld altijd appen met vragen, wat ik dan ook regelmatig gedaan heb. De eerste keer uit eten vond ik echt heel spannend. Mirjam heeft toen samen met mij de kaart doorgenomen en besproken wat goede keuzes waren. Altijd fijn om zo’n betrokken coach te hebben.

Niet alleen op het gebied van voeding is Mirjam ondersteunend. Zo gaf ik aan dat ik echt toe was aan verandering en uitdaging qua werk maar had ik nog niet de moed om hierin stappen te ondernemen. Mede door het vertrouwen en de motiverende woorden van Mirjam heb ik de stap gewaagd. Ik heb nu een leuke baan bij een mooie organisatie waar je je volop kunt ontwikkelen. Daarnaast had ik weer voldoende energie om mijn oude passie zingen op te kunnen pakken. Wat een verandering van leefstijl met een positief resultaat allemaal voor je kan doen.

Die leefstijl hou ik dan ook zeker aan. Ik heb echt soms periodes dat het even wat minder goed gaat. Dan laat je je meegaan met de waan van de dag en let je minder op je voeding. Vaak laat de weegschaal dat dan ook zien. Het voordeel van regelmatig wegen is wel dat je eerder bij kunt sturen. Wat ik vooral geleerd heb tijdens het PS Food & Lifestyleprogramma is het eten van voldoende groenten en eiwitten. En dat bij iedere maaltijd. Ook na een terugval, kan ik op die manier redelijk makkelijk de overstap maken naar een gezond leefpatroon. Op deze manier hoop ik op een voor mij gezond gewicht te blijven. En mocht het even wat minder gaan, kan ik mijn coach altijd om raad vragen.

Ik zou Mirjam zeker aanbevelen als je begripvol en positief gecoacht wil worden naar jouw streefgewicht. Je hoeft het niet alleen te doen!