Mijn eigen verhaal

Wie ik was en waar ik nu ben

Mijn eigen verhaal

Het begon allemaal op 2 november 1977,  dat was de dag dat mijn vader overleed toen ik 11 jaar oud was. Mijn vader was mijn mentor, en ondanks dat hij al zo vroeg in mijn leven overleden is, heb ik veel van hem geleerd. Bijvoorbeeld door niet op te geven, en te geloven in het goede van het leven. Mijn vader heeft zelf een heel moeilijke jeugd gehad en veel tegenslagen te verduren gehad. Mijn vader was geen held, had ook veel mysteries, hij was soms ook echt een kluns, maar in mijn ogen was hij een held. En hij was zeker ontzettend intelligent. Ik voelde me veilig en belangrijk bij hem. Ik heb zoveel van hem geleerd.

Dat ik veel verdriet had zal iedereen begrijpen. Als nakomertje voelde ik me ontzettend thuis is in dit gezin met zes kinderen. Toen mijn vader overleed was ik nog het enige kind dat thuis woonde. Samen met mijn moeder had ik het goed.

Maar jammer genoeg veranderde dat snel, mijn moeder had binnen een paar maanden een nieuwe relatie met een oude vriend, wiens vrouw ook recentelijk was overleden. Van de ene dag op de andere, veranderde mijn leven compleet. HIJ was echt een vreselijke man. Hij wilde mij gewoon niet erbij. Ik verstijf nu nog als ik over hem schrijf. Zo groot en vol zelfvertrouwen als ik me voelde, zo klein heeft hij mij gemaakt. Hij heeft mij vernederd en zo vaak verteld dat ik niets waard was, dat ik het zelf ging geloven. Maar ik wilde niemand tot last zijn, niet mijn moeder die weer gelukkig leek, en ook niet mijn broers en zussen die net zelf een gezin aan het stichten waren en vast geen behoefte hadden aan mijn ongelukkige gevoel, dus ik hield dit voor mezelf en speelde jarenlang een rol.

Toch heb ik zelfstandig, zonde enkele steun en aanmoediging van mijn moeder, mijn Atheneum diploma behaald. Ik wilde het huis uit en gaan studeren, maar daar stak hij een stokje voor. Ik moest maar geld gaan verdienen, het had lang genoeg geduurd. Ik heb mijn Schoevers diploma gehaald (op kosten van mijn broer) en ben ik zo snel als mogelijk het huis uit gegaan.

Daarna heb ik er meer dan dertig jaar over gedaan om te worden wie ik nu ben, met alle tegenslagen; meerdere niersteenaanvallen, overlijden van mijn twee kindjes aan een ongeneeslijke hartafwijking, miskramen, scheiding, het dementeren en overlijden van mijn moeder, knokken voor een baan die voldoende geld opleverde, overlijden van mijn zus en zwager, ik heb een levensbedreigende bacterie in mijn urinewegen gehad met een lange periode van herstel, mijn andere zus die heel ernstig ziek was en gelukkig weer genezen is.

Dit zijn allemaal vervelende momenten uit mijn leven, die iedere keer weer een soort halt veroorzaakten in mijn persoonlijke ontwikkeling, en zorgden voor veel gewichtsschommelingen en eigenlijk een chronische buikpijn. Ik heb echter NOOIT, echt NOOIT de hoop opgegeven, en ben altijd doorgegaan. Altijd mijn eigen geld verdiend en gedroomd over een beter leven dat mij te wachten stond.

Ik heb twee schatten van zelfverzekerde kinderen grootgebracht en twee ontzettend leuke bonus kinderen die ook zijn opgegroeid als zelfstandige leuke mensen.

En niet te vergeten heb ik sinds 10 jaar de liefde van mijn leven, degene die mij complementeert. Wij zijn tegenpolen die elkaar compleet maken. Mede dankzij hem heb ik nu zelfvertrouwen en tijd om eindelijk mijn belofte in te wisselen. De belofte om waar te maken waar ik goed in ben. Ik heb zoveel te bieden. Met elkaar vormen we een heel fijn en blij gezin.

Dit alles heeft natuurlijk een link met mijn leven, zonder te dramatiseren, maar ik heb zoveel verschillende aspecten van het leven meegemaakt, dat ik me heel goed kan inleven in de gevoelens van mijn cliënten. Ik voel hun pijn, hun onvermogen, onzekerheid, verdriet. Maar ik weet ook dat het omkeerbaar is en nooit te laat. Ik wil iedereen een fijn en gelukkig leven gunnen en ik weet dat het kan.

Dit is voor het eerst dat ik mijn verhaal publiceer, dat voelt ongemakkelijk. Maar ik vind het belangrijk om te laten zien dat tegenslagen er zijn om overwonnen te worden. Mijn business coach heeft mij zoveel vertrouwen gegeven, ook door haar hulp ben ik waar ik nu sta en durf ik mezelf bloot te geven; te zijn wie ik ben. Niets gaat vanzelf, maar het is zo belangrijk om altijd in jezelf te blijven geloven, hoe moeilijk dat soms ook lijkt. Ik weet dat je altijd de keuze hebt om te veranderen, en ik weet hoe ik daarbij kan helpen, vandaar mijn verhaal.

 

vrijblijvende gratis intake 

 

KLIK HIER
VRIJBLIJVENDE GRATIS (FaceTime) INTAKE