Blijvend gewichtsverlies: De weg naar een gezonder leven

23-02-2024

Een belofte die weinigen durven maken: blijvend gewichtsverlies. Ik durf je te vertellen dat het mogelijk is. Als gewichtsconsulent en lifestylecoach beloof ik jou een reis naar een gezonder, gelukkiger leven.

 

Is diëten gedoemd te mislukken? Nee!

Afvallen lijkt vaak een onmogelijke opgave. Mensen hebben talloze diëten geprobeerd, zijn door bergen aan teleurstellingen gegaan en hebben uiteindelijk het geloof verloren dat blijvend gewichtsverlies haalbaar is. Mijn aanpak is anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Bij diëten denk je al snel aan honger lijden, en dingen niet meer mogen, moeilijk te volgen richtlijnen.  De methode waar ik mee werk is gebaseerd op koolhydraatarme voeding, verse groenten en eiwitrijke voeding, samen met toewijding en ondersteuning. Het is geen kortetermijnoplossing, maar een levens veranderende reis.

 

Blijvend gewichtsverlies ligt binnen handbereik

Als je nu denkt, wie je zult zijn over een jaar, hoe zie je jezelf dan?

Kun je je voorstellen dat je je weer fit voelt, goed slaapt, lekker in je vel zit, en wat voor energie je uitstraalt? Ja, ook heel wat kilo’s lichter, een paar kledingmaten kleiner en een betere gezondheid en meer zelfvertrouwen. Want de methode die je volgt bij The Better You geeft wel degelijk succes. In dit artikel kun je lezen waarom afvallen door minder koolhydraten te eten en juist meer eiwitten, met echt lekker eten, met behulp van een makkelijk te volgen programma, wel mogelijk is. Het bewijs zijn de honderden mensen die je zijn voorgegaan.

 

Waar in het rijtje sta jij?

Er zijn twee dingen die ik vaak hoor, wanneer een client bij mij terecht is gekomen. Ten eerste; ze hebben vaak al tientallen diëten uitgeprobeerd, boeken gekocht, een hoop geld uitgegeven, maar toch heeft niets geholpen.

Ten tweede zijn mijn cliënten vaak de beste vriendinnen, moeders, mantelzorgers en/of carrièretijgers. Ze zorgen ervoor dat iedereen het goed doet en dat alles op rolletjes loopt, maar ze vergeten voor zichzelf te zorgen.

En pas na een lange periode van altijd klaarstaan voor anderen, dan pas komt die inkeer tot zichzelf. Iedereen kent die vergelijking van de stewardess die uitlegt dat je het zuurstofmasker eerst zelf moet gebruiken voordat je je kind ermee helpt, en toch gebeurt het in het dagelijkse leven precies andersom. Nu leven we over het algemeen gelukkig niet in een levensbedreigende situatie, maar vergeet niet, dat deze ongezonde levensstijl kan leiden tot veel voorkomende welvaartsziekten. Een voorbeeld hiervan zijn hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes 2, het metabool syndroom en insuleneresistentie.

Gelukkig zijn deze klachten vaak omkeerbaar wanneer je besluit er iets aan te gaan doen. Als je nu ontevreden bent, niet lekker in je vel zit, en weer gewoon slank en fit wilt zijn, meer energie wilt hebben, juist nu je het zo hard nodig hebt, neem dan nu die stap! Jij verdient het. Doe die investering in jezelf. Je zult er je leven lang plezier van hebben. En omdat blijkt (uit eerdere pogingen) dat je het alleen niet kunt, schakel mij dan in voor begeleiding. Ik ben de professional die jou kan helpen een gezond gewicht en fijnere leefstijl te bereiken.

 

Hoe Werkt Koolhydraatarm Afvallen?

Koolhydraatarm afvallen is een effectieve manier om gewicht te verliezen en het vervolgens te behouden. Het draait allemaal om het verminderen van de inname van koolhydraten en het verhogen van eiwitten. Door het beperken van koolhydraten word je lichaam gedwongen om vet te verbranden voor energie, waardoor je gewicht verliest. Bovendien zorgt een koolhydraatarm dieet voor een stabielere bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot minder honger en eetbuien (cravings).

 

Wat Kun Je Verwachten?

Een Persoonlijke Aanpak: Jij Bent Uniek.

Als je kiest voor mijn aanpak van koolhydraatarm afvallen, kun je verschillende dingen verwachten. Ik begrijp dat iedereen uniek is en dat wat voor de ene persoon werkt, niet per se voor de ander werkt. Daarom geloof ik in een persoonlijke aanpak als het gaat om gewichtsverlies. Samen zullen we jouw doelen en behoeften bespreken en een plan opstellen dat specifiek is afgestemd op jouw levensstijl, smaak en behoeften. Of je nu een druk leven leidt en op zoek bent naar snelle en gemakkelijke maaltijden, of een foodie die van koken houdt en heel graag creatieve recepten gebruikt, samen zorgen we dat het plan past bij jouw unieke situatie.

Verder geef ik je doorlopende ondersteuning. Afvallen kan moeilijk zijn, maar je staat er niet alleen voor. Ik zal je gedurende het hele proces begeleiden en ondersteunen, zodat je gemotiveerd blijft en blijvende resultaten behaalt.

En tot slot, blijvend gewichtsverlies is mogelijk. Mijn doel is niet alleen om je te helpen af te vallen, maar ook om ervoor te zorgen dat je op gewicht kunt blijven. Omdat ik ook een onderhoudsprogramma aanbied, kan je streefgewicht veranderen in je leefgewicht. Een gewicht dat je bij je past. Samen zullen we werken aan het creëren van gezonde gewoonten die je de rest van je leven kunt volhouden.

 

Geloof in Jezelf: Het Bewijs

Talloze tevreden klanten hebben de kracht van mijn aanpak ervaren, en hebben blijvende resultaten behaald. Hun succesverhalen zijn het bewijs dat blijvend gewichtsverlies mogelijk is, ik ben hier om jou te helpen hetzelfde te bereiken. Lees hieronder twee verhalen:

 

Het verhaal van Mariska

“In maart 2023 was ik er klaar mee dat mijn kleding niet meer paste, dat ik mij steeds minder fit ging voelen en vaak last had van maagzuur. Ik woog op dat moment 97 kilo.

Ik heb in het verleden ook wel andere diëten geprobeerd, maar nu kwam ik via een bekende bij PS. Food & Lifestyle uit en toen ik zocht op een coach bij mij in de buurt kwam ik bij Mirjam terecht.

Tijdens onze eerste afspraak hadden wij direct een klik. Mirjam vertelde mij alles over de PS-manier van afslanken. De eerste week heb ik het starterspakket afgewerkt en daarna had ik al snel een ritme te pakken met de PS-producten die ik lekker vind. Het was alleen even wennen om voor mijn gezin en mijzelf apart te koken, maar je wordt vanzelf steeds creatiever. Het fijne van PS is dat je met de PS-producten exact weet wat je wanneer kunt eten.

Bij de wekelijkse weegmomenten blijkt dat de kilo’s er gestaag van af gingen. Door de uitgebreide weging/meting krijg je een goed beeld van je vet, vocht en spier verhouding. Bewegen/sporten is ook een belangrijk onderdeel van het afslankproces, ik sport 3 keer per week waardoor ik op de meeste plaatsen een mooie strakke huid heb. Uiteraard gaat het sporten ook een stuk makkelijker door het gewichtsverlies.

Inmiddels ben ik 24 kilo afgevallen en voel ik mij fitter, gezonder en zelfverzekerder dan ooit. Ik hoop dat ik mensen met mijn verhaal kan overtuigen om de stap naar PS. Food & Lifestyle te zetten. Voor mij werkt het echt perfect!”

 

Het verhaal van Lisette

“Eind 2021 heb ik besloten iets aan mijn overgewicht te willen doen. Ik was het echt heel erg zat dat ik de overtollige kilo’s niet kwijtraakte op mijn eigen gezonde manier. Ik zat lichamelijk slecht in m’n vel, had weinig energie en kon daardoor niet de dingen doen die ik echt leuk vind.

Mijn eerste gesprek met Mirjam Langelaar van The Better You zal ik niet vergeten. Zij plande meteen na mijn aanvraag via internet een afspraak bij haar in. We hadden direct een fijne klik. Zij gaf mij het vertrouwen dat het goed zou komen en dat ik de door mij gewenste 10 kilo voor de zomer al kwijt zou zijn. Ik heb me daarna aangemeld met de afspraak na de feestdagen te gaan starten.

Op 3 januari ben ik gestart met het programma. Wat een heerlijkheid was dat. Je hoeft niet na te denken wat je eet maar krijgt dat de eerste week voorgeschreven. Daarna was het een kwestie van doorzetten en invullen wat je at. Ik vond het niet moeilijk om fase 1 door te komen. Gewoon eten wat er staat, is voor mij een prima manier om het vol te houden met uiteraard de deskundige en positieve begeleiding van Mirjam. Voor de zomervakantie was ik 10 kilo afgevallen. Ik heb dan ook enorm genoten van de zomer. Het is zo fijn om je weer lekker in je vel te voelen. Het eerste dat ik gedaan heb is kleding kopen. Wat is het leuk als je kleding een paar maten kleiner kan!

Tijdens de volgende fases vond ik het zelf lastiger worden. Ook daar heeft Mirjam me enorm geholpen. Zo kon ik haar bijvoorbeeld altijd appen met vragen, wat ik dan ook regelmatig gedaan heb. De eerste keer uit eten vond ik echt heel spannend. Mirjam heeft toen samen met mij de kaart doorgenomen en besproken wat goede keuzes waren. Altijd fijn om zo’n betrokken coach te hebben.

Niet alleen op het gebied van voeding is Mirjam ondersteunend. Zo gaf ik aan dat ik echt toe was aan verandering en uitdaging qua werk maar had ik nog niet de moed om hierin stappen te ondernemen. Mede door het vertrouwen en de motiverende woorden van Mirjam heb ik de stap gewaagd. Ik heb nu een leuke baan bij een mooie organisatie waar je je volop kunt ontwikkelen. Daarnaast had ik weer voldoende energie om mijn oude passie zingen op te kunnen pakken. Wat een verandering van leefstijl met een positief resultaat allemaal voor je kan doen.”

Die leefstijl hou ik dan ook zeker aan. Ik heb echt soms periodes dat het even wat minder goed gaat. Dan laat je je meegaan met de waan van de dag en let je minder op je voeding. Vaak laat de weegschaal dat dan ook zien. Het voordeel van regelmatig wegen is wel dat je eerder bij kunt sturen. Wat ik vooral geleerd heb tijdens het PS Food & Lifestyleprogramma is het eten van voldoende groenten en eiwitten. En dat bij iedere maaltijd. Ook na een terugval, kan ik op die manier redelijk makkelijk de overstap maken naar een gezond leefpatroon. Op deze manier hoop ik op een voor mij gezond gewicht te blijven. En mocht het even wat minder gaan, kan ik mijn coach altijd om raad vragen.

Ik zou Mirjam zeker aanbevelen als je begripvol en positief gecoacht wil worden naar jouw streefgewicht. Je hoeft het niet alleen te doen!”

Deze vrouwen hebben allebei al maanden het gewicht waar ze van droomden en zoals te lezen is zijn ze ontzettend blij met hun nieuwe leefstijl.

 

Wil jij ook weer slank en fit worden en blijven?

Wil jij meer weten over The Better You, volg me dan op Instagram https://www.instagram.com/_thebetteryou/. Hier vind je nog meer voorbeelden van cliënten die dit traject succesvol hebben doorlopen. Ik geef tips die je kunt opvolgen om alvast een stapje in de goede richting te nemen. Je kunt er ook lekkere gerechten vinden, zodat jij een indruk krijgt wat koolhydraat afvallen met PS. Food & Lifestyle nu precies inhoudt. Neem een kijkje in mijn keuken en zie hoe ik te werk ga.

 

Samen Op Weg naar Succes: Durf te Stralen!

Waar wacht je nog op? Durf te dromen van een leven zonder de last van overgewicht. Durf te geloven dat blijvend gewichtsverlies mogelijk is. Ik ben hier om je te begeleiden op deze reis naar een gezonder, gelukkiger leven. Durf weer te stralen!

Wil jij net als deze dames en honderden anderen eindelijk weer lekker in je vel zitten, neem dan een kijkje op mijn website https://thebetteryou.nl, en schrijf je in voor een GRATIS intake. Ik kan je persoonlijk vertellen, wat een ongezonde leefstijl met je gezondheid doet, en hoe we dit kunnen omkeren. Ik zal je vertellen welke gezondheidsvoordelen je zult ervaren wanneer je het programma gaat volgen.

Heb je interesse? Wacht niet te lang, “the magic is in the things we’re avoiding to do”. Deze quote leerde ik van mijn business coach Maartje Blijleven, die hem weer in haar socials tegenkwam. Ik vind hem zo mooi dat ik hem graag leen. Neem contact op en schrijf je in voor een gratis en vrijblijvende intake.

Onthoud dit: jij hebt de keuze.