Bewegen

08-06-2020

Waarom bewegen zo belangrijk is

Waarom bewegen zo belangrijk is.

Gewicht verliezen lukt niet met alleen maar je eetpatroon aan te passen. Wat meer bewegen is ook belangrijk. Bovendien is voldoende lichaamsbeweging essentieel voor een goede gezondheid.

1.Stress en spanning verminderen,

2.Je gaat dieper en beter slapen,

3.Je krijgt een beter postuur,

4.En je kunt niet eten als je aan t sporten bent!

Feit: Bij overgewicht is de energieopname hoger dan het energieverbruik.
Om gewicht kwijt te raken moet je dus zorgen dat je meer energie gaat verbruiken. Ga op zoek naar iets dat je leuk vindt, want beginnen aan iets is niet zo moeilijk, volhouden wel.
Je hebt aërobe sporten en anaerobe sporten. Aërobe (cardio) sporten zijn t meest geschikt voor mensen met overgewicht. Vetten worden vooral verbrand tijdens lichte inspanning. Denk hierbij aan zwemmen, wandelen, fietsen. Het zijn sporten die makkelijk lang zijn vol te houden omdat er niet zo'n hoge inspanning wordt vereist. Het is wel belangrijk om langzaam op te bouwen.

Bovendien moet je wel regelmatig bewegen en is het streven om minimaal 300 kcal te verbranden per bewegingssessie. Wanneer je nog nooit aan sport hebt gedaan haal je dit niet in t begin. Het komt er op neer dat je met aerobe sporten zo'n 30-90 min per keer bezig moet zijn en dit zo'n 3 - 5 keer per week moet doen om goed resultaat te boeken.

Hoewel cardiotraining de beste manier is om af te vallen, kan krachttraining een goede aanvulling zijn voor het krijgen van een beter figuur.

Dit is best een opgave, maar je wordt beloond. Een mooie beloning is al het goede gevoel dat je er direct aan over zult houden en door het afvallen gaat het je ook steeds beter af!