B A L A N S

09-06-2020

De juiste B A L A N S

Het valt mij op en t gaat mij echt aan t hart dat mensen nog steeds denken dat ze snel kunnen afvallen en ze zijn bereid daar een hoop geld voor uit te geven. Als die extra kilo's er voor de vakantie maar af zijn. Om vervolgens na de vakantie weer aan de shakes en de pilllen of t crashdieet te gaan om de vakantiekilo's die er haast twee keer zo snel zijn aangekomen weer af te halen.
Behalve dat zonde van je geld is, is t ook nog eens behoorlijk ongezond voor jezelf. Je energieniveau neemt af tijdens zo'n crashdieet. Je voelt je slap en futloos, dit kun je niet lang volhouden. Onder invloed van deze caloriebeperkingen gaat je lichaam in de spaarstand en een crashdieet zorgt voor verlies van spiermassa. Door t verlies vas spiermassa vertraagt je stofwisseling ook. Door deze vertraging neemt de kans op gewichtstoename juist toe.
Dit is nog erger bij oudere mensen (lees 50+ en bij sommigen zelfs al eerder) want als je ouder wordt neemt je spierkracht sowieso af. Echt niet aan te raden dus.
Doe je dit een aantal keer dan zul je zien dat je iedere keer na zo'n poging zwaarder terugkomt, dit is t zogenoemde Jojo-effect.
Het draait allemaal om balans. Eet gezond, stap 1. Wanneer je eet wat je lichaam nodig heeft, zul je merken dat je niet meer snakt naar zoetigheid, of alcohol. En door de juiste voeding zul je merken dat je lichaam minder spierkracht verliest. Het is een andere leefgewoonte. Ik zeg leef want je lichaam vraagt ook om beweging. Dit is stap 2. Er zijn trainingen die beschermen tegen het verlies van spiermassa en die er zelfs voor zorgen weer spiermassa op te bouwen. Zware krachttraining bestaat uit training van de grote spiergroepen. Deze training hoeft niet lang te duren. 2 a drie keer per week 40 minuten en 20 minuten cardio training.
Vergeet ook niet te ontspannen en lekker in de buitenlucht te bewegen en zorg voor voldoende slaap, dat is stap 3. Geniet van je leven en probeer zoveel mogelijk stress te vermijden.
Balans
Nogmaals het is allemaal een kwestie van balans. Geef een goede balans aan je leven en bedenk dat je maar 1 keer leeft. Je kunt je fouten niet even snel fixen met een poedertje of een crashdieet. Dit is echt roofbouw op je lichaam.
De weg naar the better you duurt waarschijnlijk wat langer maar is wel permanent. Twijfel niet om contact met mij op te nemen. Ik kan je hierbij helpen. Zie www.thebetteryou.nl
En geloof me daar word je heel gelukkig van.