Slawraps met kip

06-08-2020

Lekker zomers recept

Ingrediënten 

Slawraps met kip

  • 500 gram kipfilet in stukjes
  • 1 komkommer in kleine stukjes
  • 4 tomaten in kleine stukjes
  • 8 bladeren ijsbergsla
  • 2 el olijfolie
  • 4 el kikkoman sojasaus (groene dop)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 2 el vers citroensap

Labneh

  • 100 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 25 gram walnoten, grof gehakt (vanaf Fase 2b)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el verse kruiden, (munt, peterselie, koriander en basilicum) fijn gehakt
  • snufje zeezout
Bereidingswijze

Doe de kipfilet in een kom. Schenk hier de sojasaus bij en voeg de gember, knoflook en het citroensap toe. Roer goed door. Laat minimaal 15 marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

Maak intussen de labneh door de Griekse yoghurt te mengen met de verse kruiden, gehakte walnoten, olijfolie en het zeezout. Houd eventueel ingrediënten apart om te garneren.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes kip goudbruin en gaar in 6-7 min. Doe alle onderdelen in leuke (tapas)schaaltjes en zet alles op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen portie maken. 

Eet smakelijk!