Recepten

Zo lekker kan gezond zijn

Onze diëtisten hebben met zorg een aantal heerlijke en verantwoorde koolhydraatarme recepten voor je samengesteld.  De recepten zijn ingedeeld per fase. Je mag geen fase vooruit, maar je mag wel altijd een recept kiezen uit een voorgaande fase. Je keuze aan koolhydraatarme recepten wordt dus steeds groter. Neem daarom ook na het behalen van je streefgewicht nog regelmatig een kijkje op onze receptenpagina. Zo blijf je lekker op gewicht!

tortizza's

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een kruisje op de onderkant van de tomaat en blancheer 1 minuut in kokend water. Doe de tomaat daarna in ijswater totdat die afgekoeld is en trek het velletje eraf. Snijd in stukjes en meng de knoflook. Pureer met de staafmixer tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de wrap hiermee en beleg met de rauwe ham, olijven, ringen rode ui en de kruidenkaas. Besprenkel met het citroensap en schuif de tortizza circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de tortizza uit de oven en verdeel wat spinazieblaadjes over de pizza. Maak een minisalade van de spinazie die je over hebt en maak eventueel een simpele dressing van wat olijfolie, een drupje citroensap en peper en zout.

Tip: vanaf fase 2 lekker met een eetlepel geraspte 30+ kaas.

 

 

gebakken zalm en papillotte 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olijfolie en sojasaus in een pan en bak de courgette en aubergine in circa 5 minuten beetgaar. Verdeel de cherrytomaten en het courgette- en auberginemengsel over een vel bakpapier. Leg de zalmfilet hier overheen. Voeg een schijfje citroen en peper toe en vouw het pakketje dicht. Bak circa 20 minuten in de oven en server met de veldsla.

Tip: vervang de zalm ook eens door kabeljauw